Weergave van afbeeldingen in WordPress

Bij deze een toelichting bij invoegen van afbeeldingen in WordPress

Bij uitlijnen heb je de volgende keuzes: Geen, Links, Rechts en Gecentreerd 
Aanvullend zijn er de volgende opties bij afmetingen: ThumbnailMediumLarge & Fullsize.

image-alignment-580x300

Bovenstaande afbeelding staat op Gecentreerd uitlijnen.

Image Alignment 150x150

Deze alinea heeft een afbeelding om te laten zien hoe de tekst omloop is als we gebruik maken: Links uitlijnen
Maar dan hebben we wel tekst nodig om te laten zien hoe die tekst om deze afbeelding van 150×150 pixels loopt. Dus nu volgt wat extra tekst. Zoals je kunt zien is er wat ruimte tussen de tekst en de afbeelding, dan noemen ze margin, in dit geval margin-right. Deze margin is bij deze afbeelding ingesteld op 30 pixels. Dit is aan te passen aan je wensen. En als we dan nog even doorgaan met deze alinea, dan zien we dat de tekst weer netjes onder de afbeelding verder gaat. Missie volbracht!

En nu voor hele grote afbeelding. Deze heeft afbeelding heeft Geen uitlijning

Image Alignment 1200x400

De afbeelding hierboven, hoewel 1200 pixels breed, mag niet buiten het tekstvlak vallen. Maar wel helemaal zichtbaar zijn. Dat is zo mooi gelukt!

Image Alignment 300x200

En nu is de vierde optie aan de beurt: Rechts uitlijnen. 

Ook hier moet er een mooie vrije ruimte boven, links en onder de afbeelding zijn. Boven en links zijn nu al zichtbaar. Maar om die ruimte aan de onderzijde van deze afbeelding te laten zien, moet er toch echt nog het een en ander geschreven worden. Ik had natuurlijk een kleine afbeelding kunnen gebruiken, maar soms is het leuk om niet de makkelijkste manier te kiezen.

Zo even een harde ENTER in plaats van een zachte (SHIFT) ENTER , probeer en zie het verschil tussen deze twee opties, en we zien de tekst netjes onder de afbeelding verder gaan.

Nu dacht je misschien dat we klaar waren, maar we kunnen ook nog een onderschrift bij een afbeelding toevoegen!
Twee voorbeelden:

Image Alignment 150x150
Een mini onderschrift

Hier hebben we uitlijning links weer, ook deze keer weer wat tekst om de tekstomloop te laten zien.
Omdat het onderschrift er nog onder staat, moet er dus nog meer tekst komen. Maar ik stel voor om lorem ipsum erbij te halen: deze proeftekst is al in gebruik sinds de zestiende eeuw: http://nl.lipsum.com/

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Nu weer verder in het Nederlands.

Image Alignment 580x300
Hier krijgt afbeelding 580×300 een link naar jouw keuze in zijn onderschrift.

Bovenstaande afbeelding is dus gecentreerd met onderschrift, in dit geval zelfs een onderschrift met een link. Hoe leuk kan het zijn.

Dat was het voor deze keer.